20220606 Održan Dan otvorenih vrata Udruge umirovljenika Grada Zaprešića - Aktivan i uključen
Održan Dan otvorenih vrata Udruge umirovljenika Grada Zaprešića
objavljeno: 6. lipnja 2022.

U petak, 3. lipnja u prostorijama Kluba umirovljenika održan je Dan otvorenih vrata Udruge umirovljenika Grada Zaprešića. Program je započeo u 12 sati predavanjem diplomirane medicinske sestre Kristine Krznarić pod nazivom “Zdravlje u trećoj životnoj dobi”. Radilo se o interaktivnom predavanju s ciljem informiranja kako očuvati zdravlje u trećoj životnoj dobi. Također, istaknuti su i zdravstveni izazovi osoba treće životne dobi posebice oni koji su i dalje tabu tema u društvu.

Nakon predavanja polaznicima je izmjeren tlak i šećer u krvi. Ono što veseli jest da je većina imala dobar tlak i šećer u krvi. Diplomirana medicinska sestra Kristina Krznarić istaknula je da je ponosna na sve polaznike jer su aktivni i društveno i fizički što je vrlo bitno za mentalno i fizičko zdravlje.

Nakon mjerenja tlaka i šećera uslijedilo je predavanje nutricionistice Zrinke Babić na temu “Prehrana starije životne dobi”. Polaznici su mogli naučiti kako trebaju paziti na adekvatan unos vode, proteina, vlakana i rizičnih minerala i vitamina poput vitamina D, B12, minerala Mg, Fe itd. Predstavljen je i vizualni prikaz tanjura koji prezentira uravnotežen obrok tako da pola tanjura zauzima povrće, 1/4 tanjura integralne žitarice i 1/4 tanjura proteina.