20201204 O nama - Aktivan i uključen
O nama

Udruga umirovljenika grada Zaprešića neprofitna je organizacija koja djeluje od 1998. godine. Njeno djelovanje uređeno Statutom usmjereno je na zalaganje za ostvarenje stečenih prava i općih interesa umirovljenika i starijih osoba.

Udruga je dio Matice umirovljenika Republike Hrvatske te Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije radi uspješnijeg ostvarivanja i unaprjeđenja društvenog i materijalnog položaja umirovljenika. U sklopu svoje djelatnosti, Udruga djeluje kroz 4 podružnice: Sjever, Stari Centar, Ivanec i Pojatno.

Djelatnost Udruge temelji se na animiranju umirovljenika i članova za sudjelovanje u aktivnostima Udruge, pomaganju Podružnicama umirovljenika u ostvarivanju interesa članova u oblastima mirovinskih, zdravstvenih i socijalnih prava, razvijanju prijateljstva i solidarnosti među umirovljenicima te sprječavanju socijalne isključenosti umirovljenika, organizaciji grupnih liječenja i rehabilitacije umirovljenika u termalnim lječilištima, odmora i oporavka na moru te zajedničkih izleta i druženja te organiziranju i nabavi ogrijeva, namirnica animalnog podrijetla, zimnice te zadovoljavanju i drugih životnih potreba umirovljenika prema mogućnostima.

Od 15.10.2020. godine do 15.06.2023. godine, Udruga umirovljenika grada Zaprešića provodi projekt “Aktivan i uključen” – program poticanja aktivnog starenja na području Zaprešića, u partnerstvu s Gradom Zaprešićem i CeZaMom Zaprešić.

Projekt se temelji na unaprjeđenju kapaciteta Udruge za osmišljavanje i provedbu programa aktivnog starenja i međugeneracijskih programa u svrhu povećanja kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika na području Zaprešića.

Aktivnosti koje se organiziraju u sklopu projekta odnose se na tečajeve engleskog jezika, informatike, nordijskog hodanja, zatim likovne, keramičarske, psihosocijalne radionice, pravna i zdravstvena predavanja i tjelovježbu. Za sudjelovanje i više informacija, zainteresirani se mogu javiti na niže navedene kontakte ili na adresu Udruge.

Udruga umirovljenika grada Zaprešića

Trg žrtava fašizma 8/1

01/3310 308

099/511 9148

Radno vrijeme Udruge:

PONEDJELJKOM I SRIJEDOM 09:00h – 13:00h

Informacije vezane za sudjelovanje u aktivnostima projekta AKTIVAN I UKLJUČEN: 099/5119148