20210414 Istraživanje zadovoljstva kvalitetom života umirovljenika na području grada Zaprešića - Aktivan i uključen
Istraživanje zadovoljstva kvalitetom života umirovljenika na području grada Zaprešića
objavljeno: 14. travnja 2021.

13.04.2021. održana je konferencija na temu istraživanja zadovoljstva kvalitetom života umirovljenika na području grada Zaprešića koje je provedeno u sklopu projekta “Aktivan i uključen”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Grad Zaprešić i Centar za mladež Zaprešić, a gđa Mužek iz tvrtke Selectio d.o.o. predstavila je glavne zaključke izvedene iz rezultata istraživanja.

Umirovljenici su kao i svi osjetili posljedice korona krize, a najviše ih pogađa nedostatak bliskosti, kontakata i druženja. Rezultati su također pokazali zainteresiranost umirovljenika za programima tjelovježbe stoga se šetnja i tjelovježba na otvorenom te nordijsko hodanje ističu kao aktivnosti prigodne za trenutnu epidemiološku situaciju, a u sklopu koje je osim same tjelesne aktivnosti prisutno i druženje.

Umirovljenici kao i svi, željno iščekuju uvjete prigodne za međugeneracijske susrete, zborske probe i ples, a do tada mogu sudjelovati u manjim grupama za radionice informatike, likovnog, engleskog jezika, keramike i drugih radionica koje Udruga umirovljenika grada Zaprešića organizira u sklopu projekta.